Middagsdags

Nu står maten på spisen, kycklinggryta (med MASSA curry) och ris står på menyn ikväll. Perfekt mat att både bjuda på eller äta till vardags. Så för alla er som gillar kyckling och curry så är det något ni bara måste prova!!

 

 


 

UPPDATE: Måste skriva ut receptet om det är någon av er som skulle vilja göra den här grytan.
Jag slänger ju bara i det jag känner för och måttar aldrig när jag gör grytor, så kryddorna i receptet är bara en uppskattning, (förutom curryn, det ÄR en halv burk).

1kg kycklingfiléer, (jag använder 5 stycken)
2 röda paprikor
1 purjolök
4 små vitlöksklyftor,
(eller 2 stora)
2msk kycklingfond
1 1/2 tsk kycklingkrydda
1/2 dl socker
1/2 burk curry
5dl créme fraiche


Jag börjar med att skära kycklingfiléerna i små bitar och sedan bryner jag dom tills de fått den här vita färgen över allt. Efter det så häller jag i paprikan och purjolöken som jag skurit i bitar. Sen pressar jag i vitlöken och häller i alla kryddor och rör om ordentligt. Sist häller jag i créme fraichen. Sedan brukar jag låta det koka upp och sen stänger jag av plattan och låter det stå med lock på. Jag brukar nämligen alltid göra grytor dagen innan eller några timmar innan jag ska ha de så att alla kryddor får dra in ordentligt. Sen när jag ska ha den så värmer jag bara upp den igen och kokar ris till, (som jag för övrigt alltid kokar i grönsaksbuljong för att få en jättegod smak). Vill man inte ha ris så funkar det utmärkt med t ex tagliatelle till.

Men curryn kan man definitivt ta mindre av, jag har så mycket för att jag älskar curry :p Men eftersom att man har i socker så blir det ju inte lika starkt som man kanske tror att det ska bli med en halv burk curry.. Jag kan även tillägga att jag är VÄLDIGT känslig för stark mat annars, men det här är helt okej :) Man kan ju även ta bort saker som man inte gillar och tillsätta något annat istället. Kryddor kan man exprementera mycket med! Ni får prova er fram själva helt enkelt, men det är helt klart värt att testa, den är såååå god! :)


Kommentarer
INNAN DU KOMMENTERAR:
- Kommentarer utan hemsida svarar jag på i samma inlägg som du kommenterat.
- Reklam raderas DIREKT!


Namn:


E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

        Kom ihåg mig?